Savet za obeležavanje misaonog nasleđa Radomira Konstantinovića dodelio je nagradu koje nosi ime poznatog subotičkog književnika i filozofa, Laslu Vegelu i Radivoju Cvetićaninu.Tom prilikom je održana je i promocija prvog toma Sabranih dela Radomira Konstantinovića.

TV Subotica

Književnici laureati poručili su da im nagrada mnogo znači kao i da im je drago što je pokušaj da dela književnika Radomira Konstantinovića budu skrajnuta — propao. Od 387 književnih nagrada koje se dodeljuju u našoj zemlji, književnik Radivoj Cvetićanin, kaže da je poželeo baš ovu, koja mu je dodeljena za delo „Konstantinović hronika“.

Laslo Vegel književnik, koji je dobitnik i nagrade za životno delo, kaže da mu nagrada „Radomir Konstantinović“, vraća sećanje na gimnazijske dane kada je čitao njegove romane i uživao u modernoj prozi, naročitog književnog izraza.Predsednica Saveta za obeležavanje misaonog nasleđa Radomira Konstantinović, prof. dr Latinka Perović, izrazila je zadovoljstvo time što misao pisca i dalje živi kroz aktivnosti kao što su promocije njegovih dela i dodela nagrada onima koji su na tragu njegovog misaonog nasleđa. Najveća ambicija Saveta je objavljivanje sabranih dela Radomira Konstantinovića.

Predsednik žirija bio je prof. dr Gojko Tešić koji je istakao da je pisac Radomir Konstantinović, koji je rođen na današnji dan u Subotici, svojim bogatim književnim opusom izuzetno doprineo savremenoj srpskoj književnosti.